Значителни количества дъжд над много части на страната

0

През почивните дни времето ще се успокои

102 литра на квадратен метър дъжд е регистриран в Русе за последните 48 часа, съобщиха за NOVA от НИМХ. 67 литра е количеството в Добрич, 61 л. във Варна, 47 л. във Враца и 45 л. в Пазарджик. Само в часовете през изминалата нощ в Добрич и Русе се изваляха 55 л./кв. м., а в Ахтопол уредите измериха 39 л.

След напоителните валежи покрай преминаването на масивен фронт, през почивните дни времето ще се успокои. Валежите значително ще намалеят, слънцето ще се покаже, но ще остане прохладно.

 

В събота сутринта в районите с валежи и тихо време ще е мъгливо. Облачността през деня ще е колеблива, по-значителна в централните и източните части на Дунавската равнина, където в ранните часове ще вали. По-късно следобед обаче валежи ще има с по-голяма вероятност в Рило-Родопския масив и в крайния североизток. Вятър, на моменти силен, ще има в североизточните райони, а дневните температури ще са в интервала 22-28 градуса с най-високи стойности в Югоизточна България.

 

Неделният ден отново ще започне с понижена видимост в някои ниски точки на страната. Облачността ще остане с чести разкъсвания до ранния следобед и повече облаци по-късно. Условия за краткотрайни летни валежи в часовете до вечерта ще има най-вече в Югозападна България. Дневните температури ще се повишат с градус-два и ще се колебаят между 24 и 29 градуса.

В първите два дни на следващата седмица все още ще са възможни краткотрайни следобедни валежи в Югозападна България, във вторник те ще са само на изолирани места. След това почти до края на седмицата ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. Към петък-събота термометрите в традиционно горещите точки на страната ще показват над 35 градуса.

Източник НОВА ТВ

The post Значителни количества дъжд над много части на страната appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Значителни количества дъжд над много части на страната

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение