Все още има блокирани хора заради наводненията в Карловско

0
Борбата с щетите от наводненията след преливането на река Стряма продължава и в събота. Пет села в Карловско са наводнени, като няма данни за загинали. Все още обаче има блокирани хора.

През цялата нощ останаха под наблюдение критичните участъци по течението на реката.

Тежките порои, които изляха над 190 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, автомобили и покъщнина, големи са пораженията по инфраструктурата, все още няма електрозахранване.

Най-сериозно пострадали са селата Каравелово и Богдан, откъдето бяха евакуирани бедстващи, но все още има блокирани хора.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов съобщи, че водата вече е понамаляла, а снощи до късно са евакуирани хора от залетите къщи.

 

„В село Богдан наводнените къщи са поне 120 – 150, в различна степен. В Каравелово са около 60, а в Слатина – също има. Не по-малко от 200 са наводнените къщи“, посочи кметът пред БНР.

 

Големи са пораженията по инфраструктурата, все още няма електрозахранване. Най–сериозно пострадали са  карловските села Каравелово и Богдан, откъдето снощи бяха евакуирани бедстващи.

 

Вечерта с хеликоптер бяха доставени хранителни продукти, вода и други средства от първа необходимост на засегнати от наводнението и на спасителните екипи – пожарникари, военнослужещи от Сухопътните войски, представители на други институции и доброволци.

Със спирането на валежите се очаква и постепенно спадне на речните води, но тепърва предстои да се направят огледи и да се прецени как ще действат аварийните групи.

В зависимост от обстановката тази сутрин ще бъде направена преценка и дали да бъде поставен временен мост в участъка Богдан – Московец, съобщи БНР.

Внезапен пороен дъжд предизвика наводнение и на граничния пункт Капъкуле – Капитан Андреево късно снощи, съобщи бТВ. 

Турските медии съобщават, че водата се е покачила дотолкова, че колите на пункта са започнали да се пълнят с придошлата вода.

Силните валежи са причинили наводнения и в Добрич, където под вода са етажи от къщи и апартаменти.

Източник: mediapool.bg

The post Все още има блокирани хора заради наводненията в Карловско appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Все още има блокирани хора заради наводненията в Карловско

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение