УЖАСЪТ НА ВОЙНАТА: Откриха тела на цивилни със „следи от изтезания“ в освободено украинско село

0

Четири тела на убити цивилни са открити със „следи от изтезания“ в село Зализничное, в Харковска област, наскоро отвоювано от Киев от руските сили, съобщи днес украинската прокуратура, цитирана от Франс прес.

Според нея четирите трупа са открити вчера и „носят следи от изтезания“. Три от тях са заровени на територията на семейни имоти, четвърти е заровен на територията на асфалтовия завод пред жп гарата“, съобщи прокуратурата във Фейсбук.

„Според предварителната версия на следствието жертвите са били убити от руските военни по време на окупацията на селото“, допълва украинската прокуратура.

Според нея местни жителите са тези, които са „се свързали с полицията и са съобщили, че руски войници са убили техни съграждани“ след преминаването на това село под украински контрол миналата седмица.

Украйна обяви през последните дни значителни териториални придобивки в граничещата с Русия североизточна Харковска област, която беше частично под руска окупация от началото на войната.

В друго село в областта – Граковое, където журналисти на АФП наблюдаваха разрушения, свидетелстващи за ожесточеността на боевете, прокуратурата също посочи, че е открила телата на двама цивилни със следи от изтезания и огнестрелни рани в тила.

Руските сили бяха обвинени в множество престъпления по време на окупацията им на покрайнините на Киев, по-специално на Буча, откъдето се изтеглиха в края на март.

Москва, от своя страна, отрече руските сила да са извършавали престъпления и увери, че става дума за фалшификации. Ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев заяви в ефира на телевизия „Росия 24“, че наемници разстрелват местни жители и заснемат това на камера, за да бъдат обвинени после руските военни.

The post УЖАСЪТ НА ВОЙНАТА: Откриха тела на цивилни със „следи от изтезания“ в освободено украинско село appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: УЖАСЪТ НА ВОЙНАТА: Откриха тела на цивилни със „следи от изтезания“ в освободено украинско село

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение