СЛЕД УЖАСА КРАЙ ПАНЧЕРЕВО: Загиналият шофьор е употребил сериозни количества алкохол, съобщи Иван Гешев

0

Експерти и институции обсъждат мерки за справяне с пътната безопасност след зачестилите тежки катастрофи през последните месеци. Катастрофата от тази нощ допълва черната статистика на Пътна полиция.

Две деца и 18-годишен са с опасност за живота след катастрофата край Панчарево, тежко е състоянието на 18-годишно момиче и млада жена.

Преди среща, инициирана от Института за пътна безопасност, ръководен от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев, главният прокурор Иван Гешев заяви, че има информация, че шофьорът, който е загинал, е употребил голямо количество алкохол.

„Не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни, че е употребил сериозни количества алкохол. И тук възниква въпросът, който години поставяме, че е на лице в пъти ръст, даже десетки, стотици пъти ръст на престъпленията, свързани с употреба на алкохол и наркотици. И сме изготвили съответни законови предложения още в 44 НС – да се отнема превозното средство, собственост на дееца“, каза Гешев

По време на дискусията бяха предоставени и други тревожни данни – а именно, че България е на челно място като едно от най-опасните места за шофиране на Стария континент. „Налице е политическа нестабилност. Налице е неглижиране от институциите като досаден ангажимент на пътната безопасност. И не на последно място – нарушена координация между институциите. И жертва сме ние. И ако те ходят с охрани и бронирани машини, то ние не се движим така“, каза Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност.

„Българските граждани не заслужават това, което им се случва в сегмента престъпност, касаещ пътните транспортни произшествия и пътния травматизъм. Това, че сме водещи в Европа в лошите класации се дължи до голяма степен, за разлика от корупцията, организираната престъпност, където има съпротива, защото има засегнати сериозни интереси, проблемите тук се дължат на… ще използвам хубавата българска дума – безхаберие“, каза Гешев.

„Осветляване на сектора ще се вижда какво е свършила агенцията“, смята Захари Христов – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Полагат се маркировки, мантинели. Започна миене на мантинелите на „Тракия“, за да се виждат“, каза Иво Иванов, председател АПИ.

The post СЛЕД УЖАСА КРАЙ ПАНЧЕРЕВО: Загиналият шофьор е употребил сериозни количества алкохол, съобщи Иван Гешев appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: СЛЕД УЖАСА КРАЙ ПАНЧЕРЕВО: Загиналият шофьор е употребил сериозни количества алкохол, съобщи Иван Гешев

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение