След събарянето на тютюнев склад в Пловдив, Минеков обеща защита за сградите

0
Започналото в четвъртък следобед събаряне на един от тютюневите складове в Пловдив завърши късно през нощта въпреки опитите на министъра на културатата Велислав Минеков да го спре. Разрушаването бе прекратено докато той бе на място, но беше довършено след като си тръгна, съобщи Нова телевизия. В отговор той се закани, че още днес ще подпише решение, с което се дава статут на недвижима културна ценност на комплекса от сгради. Минеков заяви и че щял да принуди инвеститорите в терена да възстановят събореното здание.

Разрушаването на сградата съвпадна с провеждането на Специализиран съвет по опазване на Националните културни ценности, който трябваше да реши за статута на сградата. Само преди седмица в Пловдив бе съборен друг склад – на ул. „Христо Ботев“. Блъснатият в четвъртък се намира на на ъгъла на улиците „Г. М. Димитров“ и „Екзарх Йосиф“. Това здание пострада при пожар преди години.

Формално разрушаването стъпва на „План за безопасност и здраве“ на община Пловдив. Процедурата е била задвижена от район „Централен“.

В четвъртък Минеков призна, че докато решението на Съвета не влезе в сила, институцииите не могат да направят нищо. Към този момент от сградата не бе останало почти нищо. По случая започна проверка и на строителния контрол, но резултати от нея няма.

Министърът коментира, че разрушаването е безобразие. Той допълни, че не би го разрешил на никаква цена.

„Вероятно те си мислят, че аз съм бездеен. Вероятно те си мислят, че аз съм подкупен. Вероятно си мислят, че ще бъда по някакъв начин заплашен. Няма да се случи“, каза той.
 

Източник: mediapool.bg

The post След събарянето на тютюнев склад в Пловдив, Минеков обеща защита за сградите appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: След събарянето на тютюнев склад в Пловдив, Минеков обеща защита за сградите

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение