Северна Корея се готви за „супер силния” тайфун Хинамнор

0

Северна Корея взема предпазни мерки, докато се подготвя за момента, когато „супер силния” тайфун Хинамнор ще достигне Корейския полуостров, съобщиха държавни медии, цитирани от агенция Йонхап.

Държавни служители са инспектирали сгради, изложени на риск от наводнение или сриване, а риболовните кораби, намиращи се в морето, са били върнати в пристанищата, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Очаква се при преминаването на тайфуна Хинамнор страната да бъде изложена на проливни дъждове. Те може да достигнат до 100-150 мм по данни на севернокорейското радио и телевизия.

Водещият севернокорейски вестник „Нодон синмун” освен това заяви, че страната е взела строги мерки за предотвратяването на разпространението и „притока на зловреден вирус” чрез тайфуни и цунами. Изданието отправи и призиви за избягване на щети от наводненията върху главните селскостопански райони, което би могло да влоши и без това тежкия недостиг на храни в страната.

Тайфунът Хинамнор е 11-ият за тази година. Очаква се той да достигне южнокорейския остров Чеджу тази седмица, като по това време ще бъде класифициран като „много силен”, трета степен от общо четири, отбелязва Йонхап.

Четвъртата степен „супер силен” е запазена за тайфуни с максимална скорост на вятъра, достигаща най-малко 54 м/с.

След преминаването си през острова тайфунът ще достигне територията на полуострова, на около 80 км северно от южнокорейския град Пусан. Очаква се към този момент той да е отслабнал до втора степен, но въпреки това може да стане най-силният тайфун, достигал Корейския полуостров.

The post Северна Корея се готви за „супер силния” тайфун Хинамнор appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Северна Корея се готви за „супер силния” тайфун Хинамнор

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение