С години 40 полицаи са прикривали обвинения за тежката катастрофа Семерджиев

0
Установени са 40 служители от „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“, които са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който е обвинен за тежката катастрофа пред столичен мол, при която загинаха две млади жени. С действия или бездействия те са прикривали негови нарушения и срещу тях ще започнат дисциплинарни производства. Сред помагачите е и полицайката Симона Радева, която временно бе отстранена от работа, но я чака дисциплинарно уволнение.

Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред „Нова телевизия“ в петък вечерта.

Семерджиев е обвинен за катастрофата в София на 5 юли. Той избяга от мястото на инцидента и беше задържан от отряд „Кобра“ в дома му на следващия ден. На 14 юли Апелативният съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Семерджиев и го остави в ареста. Той е разследван за шофиране без свидетелство за управление на МПС, както и за кражба на гориво от бензиностанция. Справка в полицията показва, че той и друг път е нарушавал закона за движение по пътищата.

В хода на разследването Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба на служители от МВР, за които има данни, че са покровителствали обвиняемия Семерджиев. На 11 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше образувано дисциплинарно производство срещу полицайка от Първо районно управление (РУ), свързвана с Георги Семерджиев. Служителката беше отстранена временно от длъжност.

Спрямо полицайката Симона Радева, която беше засечена в близки отношения с въпросния Семерджиев, е извършена дисциплинарна проверка, която до дни приключва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволнение, съобщи пред „Нова телевизия“ главният секретар на МВР. По думите му установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват с помощ спрямо Георги Семерджиев, включително и да се укрие.

Петър Тодоров добави, че има констатации за голяма група служители на МВР, за които с действия или бездействия са установени данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях.

Източник: mediapool.bg

The post С години 40 полицаи са прикривали обвинения за тежката катастрофа Семерджиев appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: С години 40 полицаи са прикривали обвинения за тежката катастрофа Семерджиев

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение