Русия поиска примирие в Донбас за първи път от началото на войната

0

Руската федерация е поискала примирие за няколко часа, за да прибере телата на загиналите от руските въоръжени сили. Това съобщи украинският телеграм канал DeepState.

Русия за първи път от началото на войната в Украйна е поискала временно примирие в Донбас. Съответният пост е публикуван от DeepState, който е специализиран в проследяването на оперативна информация от фронтовете и е цитиран от украинския Фокус.

„На най-горещия участък от фронта в Донбас за първи път от началото на пълномащабното нахлуване врагът поиска примирие за няколко часа“, се казва в доклада.

Твърди се също, че нашествениците са предприели такава стъпка, за да евакуират телата на своите мъртви.

Министерството на отбраната на Руската федерация не е публикувало официална информация за подобно искане. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също не коментира ситуацията.

Фокус се обърна за коментар към съответните структури.

В донецкото направление врагът съсредоточава основните си усилия за провеждане на настъпателни действия в Бахмутско и Авдеевско направление. На Краматорско и Новопавловско направление се опитва да подобри тактическата обстановка и нанася огневи щети на защитниците. Опитва се да обвърже действията на подразделенията на Силите за отбрана и да предотврати прехвърлянето им в други посоки.

В Краматорско направление агресорите стрелят с минохвъргачки, танкове, оръдия и реактивна артилерия по районите на населените места Богородичное, Григоровка, Донецк, Верхнекаменское, Ивано-Дарьевка, Раздолевка, Веселе.

 

The post Русия поиска примирие в Донбас за първи път от началото на войната appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Русия поиска примирие в Донбас за първи път от началото на войната

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение