Рокадите застигнаха и държавния тотализатор

0
Смените на служебното правителство стигнаха до Българския спортен тотализатор и Национална спортна база. Цялото ръководство на спортния тотализатор е сменено от спортния министър Весела Лечева, която преди да стане министър участва в инициативния комитет, който издигна за втори мандат президента Румен Радев. Тотализаторът ще бъде оглавен от Ангел Иванов, а в управата на Национална спортна база влиза олимпийският медалист Йордан Йовчев.

Кой поема властта?

„Български спортен тотализатор” е основен стълб на финансирането на спорта. Той трябва да се ръководи професионално, а в условията на монополна среда, която законодателят е създал, се очаква чувствително увеличение на приходите, както и оптимизиране, целесъобразност и пълна прозрачност при разходите… Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят“, заяви Лечева.

Прелюбопитен факт е, че това е пореден опит на Ангел Иванов да оглави спортния тотализатор. Точно преди година, през август 2021 г., тогавашният служебен министър на спорта Андрей Кузманов също се опита да направи смени по върховете на тотализатора, като предложи именно за титуляр Ангел Иванов, който е родом от Пазарджик. Тогава след двукратно обжалване от страна на настоящето ръководство на тотализатора, смяната не стана факт. И в момента тя още не е одобрена от Агенцията по вписванията.

Самият Иванов е завършил УНСС, специалност “Финансов контрол“. Работил е в сферата на корпоративните финанси.

Реално Иванов ще вземе мястото на досегашния шеф Александър Тодоров. Той е бивш депутат от партията на Слави Трифонов. Беше избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен.

В управата влиза и Таня Андреева, която има 20-годишен юридически стаж. Работила е като юрист в държавния сектор, частния сектор и в адвокатски дружества. Била е и начело на правната дирекция в международна компания. Има над 10 години управленски опит, включително и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

И Галина Чернева е назначена за член на управата на тотализатора. Тя е заемала същата позиция по времето на кабинета “Станишев”. Тя е юрист, доктор по “Право”, преподавател в СУ “Климент Охридски”. Специализира в дисциплините “Административно право” и “Административен процес”. 

Гея Колекчова е назначена за член на управата на тотото. Тя е магистър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и магистър по „Мениджмънт“ от Cotrugli Business School, Хърватия. Сертифициран член на Институт по проектен мениджмънт, САЩ. Тя има 15-годишен опит в управление и оценка на инвестиционни проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

В управата влиза и Радослав Щербаков. Той е финансист, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт, Министерството на здравеопазването и др. Участва в програми и проекти с международно европейско и национално финансиране.

Йордан Йовчев влиза в Национална спортна база

Пълна промяна има и в Национална спортна база, която управлява спортните зали и бази в страната. 

За изпълнителен директор е избран Светослав Русинов, който е юрист и икономист. Той има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на “Сердика спортни имоти” ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в “Академика 2011” ЕАД.

Данаил Димов е също назначен за член на Съвета на директорите. Той е бил изпълнителен директор на дружеството по време на кабинета “Станишев”. Димов е юрист и икономист с 30-годишен опит. Управлявал е значими икономически проекти в частния и държавния сектор. 

Виктор Попов е назначен за член на Съвета на директорите на “Национална спортна база” ЕАД. Магистър по икономика. Той има опит в развитието на икономически стратегии в държавния и частния сектор, сред които „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Бил е главен експерт в Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ и в спортното министерство.

Любопитен факт е, че олимпийският шампион Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на директорите на “Национална спортна база”. Йовчев е участник в шест Олимпийски игри, спечелил е четири олимпийски медала, носител на четири златни медала от световни първенства и още десетки други отличия в спортната гимнастика.

Източник: mediapool.bg

The post Рокадите застигнаха и държавния тотализатор appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Рокадите застигнаха и държавния тотализатор

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение