Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора

0

Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско насилие, което е причинило смъртта на задържан мъж в областния град, пише „Сега“.

В сигнал, получен на редакционната поща на „Сега“, се твърди, че на 14 юли около 16:40 ч. е арестуван мъж на кръстовището между бул. „Александър Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Той се е возил в автомобил, който е спрян от полицията. Според очевидци, още при задържането органите на МВР са упражнили насилие. Мъжът е бил откаран в Първо РПУ, а няколко часа по-късно е констатирана смъртта му

„За смъртта му са съобщили на съпруга ми около 22,00 ч. Излъгали са го, че е умрял в линейката, която са извикали, но и докторът, и шофьорът на самата линейка казват, че от Първо РПУ са го изкарали мъртъв. На 16 юли погребахме сина ни. Цялото семейство, неговите приятели и близки, които бяхме на погребението, видяхме, че беше обезобразен от бой“, се казва в писмото, чийто автор се представя за майката на починалия мъж.

„Сега“ изпрати въпроси до ОДМВР-Стара Загора, както и до пресцентъра на вътрешното министерство, дали действително е имало такова задържане, в кое РПУ е откаран арестуваният и каква е причината за неговата смърт. От силовто ведомство обаче отговориха единствено, че по случая се води разследване.

Говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора прокурор Таня Димитрова заяви пред „Сега“, че по случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на наркотици, които са открити при претърсване на автомобил. Причината за смъртта на задържания обаче се разследва от окръжният следствен отдел.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора потвърдиха, че такова дело има. Нейният говорител Георги Видев каза единствено, че то се води по чл. 123 от Наказателния кодекс, който е за причиняване на смърт по непредпазливост.

The post Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение