Разследва се смъртта на 21-годишната родилка от Горна Оряховица

0
Властите разследват смъртта на 21- годишната родилка Данислава Стоянова, която почина часове след направено секцио в болницата в Горна Оряховица. 

Данислава Стоянова с приятеля си Кристиян Любенов

ДИК синдром или дисиминирана интравазална коагулация е вероятната причина за трагедията с починалата млада жена, каза д-р Иван Иванов- управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица пред Нова телевизия.

„Засрамете се, то не беше левкемия, не беше диабет“, каза бащата на детето Кристиян Любенов, с когото родилката е живяла на семейни начала.

Родителите й – Елена и Стоян Стоянови, подозират лекарска грешка и искат истината да излезе наяве, а виновните да бъдат наказани. До днес те все още не знаеха имената на екипа, направил секциото.

Бебето – момченце, е живо и здраво. Наречено е Любослав. Очаква се да бъде изписано от болницата в сряда.

Родителите на починалата Елена и Стоян Стоянови пред болницата

Данислава Стоянова е постъпила в болницата в Горна Оряховица с просрочен термин на 20 август. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение.

Два дни са правени опити за стимулиране на раждане. Те не дават резултат. По тази причина е  взето решение, с нейното изрично съгласие, да й се направи секцио на 26 август, посочват от болницата.

Момченцето е родено в стабилно състояние и с нормални показатели – тегло 3500 грама и 50 сантиметра дължина.

Час по-късно младата родилка започнала да кърви обилно.

Заради усложненото й състояние е транспортирана до областната болница във Велико Търново. За съжаление лекарите там не успели да се преборят за живота й.

Погребана е на 28 август – денят, в който е щяла да навърши 22 години, разказват близките й, за които това е „най-черният ден“ в живота им.

Източник: mediapool.bg

The post Разследва се смъртта на 21-годишната родилка от Горна Оряховица appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Разследва се смъртта на 21-годишната родилка от Горна Оряховица

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение