Радев приписа на служебния кабинет намалените цени на бензина (Видео)

0
Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите на „Лукойл“ и това е началото на един процес. Намаляването на горивата и на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа, каза президентът Румен Радев пред журналисти в събота на откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София.

Радев определи като “абсолютни спекулации” твърденията, че ще има режим на тока в България и че няма да има улично осветление. Той каза, че докато има служебно правителство това няма да стане.

“Нека да е ясно, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток. България е производител на електрическа енергия, България е износител и българите няма да стоят на тъмно“, заяви Радев.

Президентът коментира, че Европа са опитва да предотврати социално напрежение с набор от мерки, някои от които са с непредвидими последици, защото ще тегнат на следващите правителства и на следващите поколения. 

“В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през тази зима и да се гарантира политическо спокойствие за сметка на жертването на пазарните механизми чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от едно по-далечно минало и с огромни компенсации, които за тази зима ще са добре дошли за европейските граждани, но с непредвидими последици – за пазара, за европейската икономика, за нейната конкурентоспособност“.

Той каза още, че основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път на стагнация и забавяне на икономическия растеж.

„Основната задача е да търси най-евтините суровини независимо откъде“, посочи Радев.  

Източник: mediapool.bg

The post Радев приписа на служебния кабинет намалените цени на бензина (Видео) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Радев приписа на служебния кабинет намалените цени на бензина (Видео)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение