Путин иска Европа да гладува. Както гладуват руснаците.

0

С пълномащабно нахлуване в Украйна (руският президент Владимир) Путин се стреми да отслаби САЩ и ЕС, особено предвид увеличаващия се недостиг на храни, инфлацията и растящите цени на енергията. Днес икономическият модел на Путин за Европа е празни рафтове, глад, бедност и липса на права. Така се живее в Русия и Путин иска насила да наложи такъв живот на Европа, на всеки европеец, пише Cyprus-daily.news.

На свой ред европейските санкции срещу Русия работят. Информационна агенция Bloomberg, позовавайки се на вътрешен поверителен доклад на руското правителство, съобщи, че Русия е изправена пред дълбока и продължителна рецесия. Споменатият документ описва много по-ужасна ситуация, отколкото руските официални лица казват в своите оптимистични публични изявления. Два от трите сценария, представени в доклада, показват, че руската икономика ще се върне на нивата отпреди войната едва в края на десетилетието или по-късно. Всички сценарии предполагат засилен натиск от санкции и е вероятно повече държави да се присъединят към тях.

 

Санкциите и рецесията застрашават индустриите, на които Москва разчита от години за своята икономика, според правителствен доклад. По този начин пълното спиране на доставките на газ за Европа може да струва на Русия около 6,6 милиарда долара годишно, а новите експортни пазари няма да могат да компенсират спада в продажбите. Обменният курс на руската рубла отразява факта, че Русия има огромен дисбаланс между значителния обем на износа на петрол и газ и едновременното намаляване на вноса, което беше следствие от санкциите (заради войната). Това е реалното въздействие на икономическата изолация на Русия заради пълномащабната непредизвикана война срещу Украйна.

Въпреки всичко Русия ще продължи да провокира енергийна, хранителна и миграционна криза в света. Ограничаването и поскъпването на ресурсите е идеален трамплин за разпространение на радикални идеи в едно свободно европейско общество. Днес основният списък за европейската инфлация е напълно изкуствено създаденото увеличение на цените на енергията. Русия започна да намалява доставките на газ за ЕС, провокирайки пазарна паника и покачване на цените много преди февруарската инвазия в Украйна. Сега тя продължава да го прави, въпреки че има всички възможности да увеличи значително доставките (на енергия), включително през Украйна.

Тезата за пряка връзка между санкциите и падането на стандарта на живот (както и предстоящата студена зима) обаче вече се наложи в масовото европейско съзнание. Русия, разбира се, активно ще експлоатира тази тема.

Известно е, че Москва финансира много радикални сили в ЕС и при кризи и поражението на Запада в Украйна те биха имали шанс да вземат властта в европейските страни. Днес онези, които отричат ​​агресията на Русия на Путин срещу Украйна, провеждат прокремълски митинги в много европейски страни. Организаторите апелират към свободата на словото и свободата на събранията. Руската федерация се наслаждава на свободата на словото в европейските страни, като провежда и пропагандира проруски митинги, чиято същност е провокации и заплаха от безредици.

На 4 септември в Кьолн се проведе проруски митинг срещу доставките на оръжие за Украйна, където участниците в него, наред с други неща, поискаха отмяна на санкциите срещу Руската федерация и пускането на газопровода „Северен поток 2“. Сред представителите на рускоезичната диаспора имаше и добре известни десни екстремисти от Северен Рейн-Вестфалия и Източна Германия. Подобна акция се проведе на 3 септември в Прага, където протестиращите протестираха за оставката на чешкото правителство, спирането на доставките на оръжие за Украйна и премахването на санкциите срещу Русия. На митинга присъстваха хора със знамената на Комунистическата партия на Чешката република и на евроскептичната чешка партия Trikolóra.

Подобни мерки се използват за постепенно изостряне на ситуацията и създаване на картина за руската телевизия; следващата стъпка може да са бунтове и погроми в европейските градове. Тези, които предлагат да дадат на Русия това, което иска, работят за Путин и причиняват още по-големи проблеми: те искат да позволят на Русия да унищожи нормалния живот на европейците веднага щом загубят бдителност.

Путин съзнателно иска да унищожи благосъстоянието и стабилността на всяко европейско семейство. Той иска да доведе кризата, растящите цени и главоломните сметки до вратата на всеки европейски дом. Следователно максималната подкрепа за Украйна е най-добрата гаранция за благополучието и нормалния живот на всяко европейско семейство. Цената на санкциите е минимална спрямо безопасния и нормален живот и увереността в бъдещето. Ако Украйна се провали, цената за всяко европейско семейство ще бъде много по-висока.

Умиротворяването на Путин за сметка на Украйна е споразумение с дявола, което няма да донесе нито мир, нито стабилност, нито сигурност на Европа и европейците. Имаме нужда от траен мир в Европа, а не от бомбата със закъснител на поредния замразен конфликт.

Превод: ФАКТИ

The post Путин иска Европа да гладува. Както гладуват руснаците. appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Путин иска Европа да гладува. Както гладуват руснаците.

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение