Протест на таксиметрови шофьори в подкрепа на техен колега

0
Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред Съдебната палата в София в подкрепа на техен колега от Ямбол. Той беше прострелян по време на работа преди години, а демонстрацията е срещу решението на съда, което излезе неотдавна.

На 11декември 2017 Апостол Вълчев е прострелян, докато е на работа, от двама клиенти край Ямбол.

Следват серия от съдебни дела, намаляване на присъдите на извършителите и промяна на обвинението от предумишлен опит за убийство с цел грабеж – на „сплашване“ и средна телесна повреда, обясниха организаторите на протеста.

Няма човек от бранша, който да не е бил обект на агресия. Когато видя, че клиенти искат да спра, но не са в трезво състояние, ги подминавам. Проблемът е, когато си поръчат такси по телефона. Тогава не знаеш на какви хора ще попаднеш, разказа пред БТА един от протестиращитешофьори с над 10 години опит.

Според работещите в бранша основният проблем е, че са премахнати радиостанциите, чрез които преди години таксиметровите шофьори общуваха и приемаха заявки. Когато имахме проблем, се обаждах по радиостанцията и колеги идваха, а сега, когато сме с таблети, това е невъзможно, разказва друг от протестиращите. 

По думите им, има нужда от законови промени, но не са оптимисти, че те могат да се случат.

Липсва и обединение на работещите в сферата. Една от причините отново е липсата на радиостанциите.

„Преди си говорехме по тях. Ако сега ги имаше – колите тук и протестиращите щяха да са много повече“, каза друг от събралите се в подкрепа на Апостол Вълчев.

Друг проблем, който посочиха от бранша, е липсата на паник бутон в колите, който преди години е бил задължителен, но по-късно е премахнат като изискване.

Протестът започна на пл. „Княз Александър I Батенберг“, където шофьорите паркирахаавтомобилите си, а по-късно се преместиха пред Съдебната палата.

 

Източник: mediapool.bg

The post Протест на таксиметрови шофьори в подкрепа на техен колега appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Протест на таксиметрови шофьори в подкрепа на техен колега

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение