Прокуратурата в Благоевград внесе обвинението срещу Орлин Соколов за палежа на Купола

0

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Орлин Соколов (на 44 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 330, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 2, т. 1 и т. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 04.09.2021 г. Орлин Соколов се срещнал с приятеля си в гр. Дупница. Мъжете консумирали алкохол в няколко заведения.

След полунощ двамата тръгнали с такси към гр. Благоевград, за да посетят пиано бар. Там продължили да употребяват алкохолни напитки.

Около 04,00 ч. от клиентите на заведението останали само те. Обвиняемият изразил недоволство от отказа на музикантите да му изпълнят конкретна песен, тъй като вече били приключили работа. След спора с тях се възмутил от сервитьорката на заведението, която според него трябвало да изпълнява желанията му.

На тръгване Орлин Соколов поискал от охранителя да се срещне със собственика на пиано бара и книгата за оплаквания. Изказал отрицателното си отношение към работещите в заведението. Държал се агресивно, нахвърлил се върху охранителя.

Към 05,30 ч. обвиняемият се прибрал в гр. Дупница заедно с приятеля си. Чувствал се ядосан от случилото се в пиано бара и имал желание да се върне, за да продължи разправията.

Наел таксиметров автомобил, като на бензиностанция на път за гр. Благоевград закупил туба с гориво. Пристигнал пред заведението, което вече било затворено и влязъл в пространството, представляващо преддверие. Изсипал бензина върху пода, където били разположени електрическото табло и кабелния разпределителен шкаф. Запалил горивната течност със запалка и побягнал към чакащия го таксиметров автомобил. Потеглил към гр. Дупница, като по пътя изхвърлил празната туба.

Междувременно, вследствие на действията на Орлин Соколов, на местопроизшествието възникнал пожар. От входа на заведението той бързо се пренесъл върху дървената покривна конструкция на комплекса, известен в града като „Купола“, която започнала да гори. Създала се опасност огънят да се разпростре в помещенията на пиано бара, близкия ресторант, банков клон, както и в съседните жилищни кооперации.

Свидетел на случващото се подал сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място незабавно пристигнали полицейски служители и пожарни екипи. Извършена била евакуация на хора, чийто живот се оказал застрашен.

Междувременно Орлин Соколов е прибрал в гр. Дупница, където посетил казино и бар.

От информационните емисии по телевизионните канали разбрал за последиците на предизвикания от него палеж. Същият ден направил опит да напусне страната през ГКПП Гюешево, но бил задържан от органите на гранична полиция.

В резултат на извършеното от Соколов престъпно деяние били причинени значителни вреди по обекти на комплекс „Купола“, чийто общ размер възлиза на 898 208,73 лева.

В хода на досъдебното производство са били назначени и изпълнени експертизи – пожаро – техническа и химическа, оценителна, видео – технически.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

The post Прокуратурата в Благоевград внесе обвинението срещу Орлин Соколов за палежа на Купола appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Прокуратурата в Благоевград внесе обвинението срещу Орлин Соколов за палежа на Купола

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение