Остава частичното бедствено положение в Карлово след пороя

0
Остава в сила частичното бедствено положение в Карлово след силния порой вчера, който наводни десетки къщи, магазини и училище.

Постъпили са над 50 сигнала за нанесени щети. Много домове и сгради бяха наводнени и продължава тяхното отводняване. Днес се очаква комисия от общината да опише щетите.

Доброволци помагат за разчистване на улиците, но са необходими повече хора за ликвидирането на последиците от наводнението.

Тази сутрин на място е пристигнал и екип на БЧК-Пловдив. „Имаме готовност да окажем хуманитарна помощ на пострадали хора. По-късно ще пристигнат на място и психолози“, каза Таня Георгиева пред Нова тв, директор на БЧК-Пловдив.

При първоначалния оглед на гимназията са отчетени множество щети – отнесени огради и залят корпус с два нови чисти кабинета. Kласните стаи на партера на учебното заведение също са в лошо състояние. Това обясни директорът на гимназията Стефан Филчев. Той изрази надежда, че освен доброволците, в подпомагането за възстановяване на училището ще се включи и държавата.

Преди ден заради пороя се наложи да бъдат евакуирани 7 души. Леки коли и камиони закъсаха на Околовръстното шосе в града. Пороят продължи около час, наводни дворовете и приземните етажи на над 40 къщи и магазини, отнесе и леки автомобили. Стихията помете и входа на гимназията по жп транспорт. 

Община Карлово започна укрепване на отводнителния канал, който е придошъл в следствие на поройния дъжд, а затлачване с боклуци е станало причина водата да прелее.

За овладяване на извънредната ситуация бяха изпратени 7 екипа огнеборци и спасители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ на Регионалната дирекция в Пловдив.

Източник: mediapool.bg

The post Остава частичното бедствено положение в Карлово след пороя appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Остава частичното бедствено положение в Карлово след пороя

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение