Намушканата ученичка Селим иска 100 бона обезщетение

0

Окръжният съд в Бургас проведе разпоредително заседание по дело за опит за убийство, по което подсъдим е 28-годишният Иван Кокинов.

На 27 юни м.г., на бул. „Транспортна“ в града, Кокинов нападна без причина ученичката Селим Ф. и я намушка 19 пъти с нож, като голяма част от прободните рани попадат в гърба на момичето, а останалите са във врата и рамото.

Нападението е без никаква причина и става докато 17-годишната Селим, още едно момиче и две момчета вървят по булеварда, в посока към домовете си в к-с „Изгрев“- Ненадейно Иван Кокинов изскочил от храстите и подгонил младежите. Те се разбягали, но Селим се спънала и паднала. Тогава била нападната от озверелия нападател, който действал под влиянието на наркотици.

Според прокуратурата нападението е извършено с особена жестокост. В съда пострадалата Селим бе конституирана като граждански ищец и частен обвинител. Магистратите приеха за съвместно разглеждане в наказателното производство предявения от пострадалата граждански иск срещу подсъдимия в размер на 100 000 лв.

Според защитата на Иван Кокинов има основания за разглеждане на делото по реда на Съкратеното съдебно следствие. Адвокатът поиска да бъде назначена съдебно психиатрична-психологична експертиза, с оглед изясняване психичното състояние на подсъдимия и възможността за адекватно участие в наказателния процес.

Окръжните магистрати определиха искането на защитата за основателно и излязоха със становище, че е необходимо да бъдат събрани писмени доказателства относно психичното състояние на Кокинов.

От затворническата болница в Ловеч ще бъде изискана медицинската документация за провежданото лечение на Иван Кокинов. Той е бил в психиатричното отделение от юни т.г. до 11 август.

Назначена бе комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да отговори дали към настоящия момент Иван Кокинов страда от тежко психично заболяване, което да пречи на провеждането на наказателното производство и на възможността на подсъдимия да участва пълноценно в него и да защитава правата и законните си интереси.

Следващото заседание по делото е насрочено за 08.11.2022 г.

The post Намушканата ученичка Селим иска 100 бона обезщетение appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Намушканата ученичка Селим иска 100 бона обезщетение

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение