Младеж е с опасност за живота след сблъсък в дърво на пътя за Рилския манастир

0

Двама пострадаха, единият тежко, след като лек автомобил БМВ се заби в дърво край пътя след изпреварване на пътя за Рилския манастир, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Пътният инцидент стана снощи в 19.40 ч. на пътя от разклона на Е-79 в посока Кочериново-Рила-Рилски манастир.

На 200 метра след разклона за с. Пороминово, на прав, но мокър от дъжда участък, 20-годишният водач на БМВ-то предприема изпреварване на лек автомобил със северно-македонска регистрация.

Минути преди пътния инцидент започва да вали дъжд, лекият автомобил поднася, завърта се и се удря с лявата си странична част в топола край пътя.

17-годишен пътник в лекия автомобил е транспортиран тази нощ за „Пирогов“ с черепно-мозъчна травма и счупен таз. Пострадалият се е возел на седалката зад водача, където е и тежкия удар в дървото.

Водачът на 20 г. е с МБАЛ-Благоевград с фрактура на ключицата, по леко е пострадал още един младеж, който е с охлузвания и натъртвания.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. А тежко пострадалият младеж е транспортиран за УМБАЛСМ „Пирогов“ с реанимационен екип и опасност за живота.

Правият участък от изхода на Кочериново до входа на гр. Рила носи прозвището „участъкът на смъртта“ заради катастрофите, всички от които след удар в тополите край пътя. За последните 20 г. в този участък са загинали 10-на души, сред които и деца.

Въпреки това тополите на територията на община Кочериново продължават да стоят от двете страни на пътя.

Миналата година болшинството от тополите на територията на община Рила бяха отрязани./БГНЕС

The post Младеж е с опасност за живота след сблъсък в дърво на пътя за Рилския манастир appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Младеж е с опасност за живота след сблъсък в дърво на пътя за Рилския манастир

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение