Македонец хванат да шофира пиян в Кючука, опита да търси „вратички“ да отърве акта

0

Македонец отнесе акт за 1000 лева и остана 1 година без книжка, след като беше хванат да шофира под въздействието на алкохол в „Кючук Париж”. Шофьорът обаче реши да оспорва наложените му наказания, с мотивите, че има съществени разминавания и неясноти около издаването на наказателното постановление.

На 02 април 2022г. около 03.10 часа през нощта,  македонецът управлявал в Пловдив чужд автомобил марка “Ауди Q5“. Движейки се по ул.”Димитър Талев“ в посока от юг към север в близост до номер №71 бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Полицаите тествали с дрегер шофьора, като пробата била положителна за алкохол. Апаратът отчел 1,13 промила.

След това мъжът бил отведен в І РУ – Пловдив, където му бил издаден талон за медицинско изследване. След направена кръвна проба било установено, че концентрацията на алкохол към момента на деянието била 1.04 промила.

Междувременно в районното управление на шофьора бил съставен акт за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация 1.13 промила у водача. На следващия ден обаче полицаят, съставил акта установил, че допуснал грешка, тъй като бил посочил, че нарушението е извършено след 3.30 часа, а същевременно пробата с дрегер била извършена в 3.16 часа.

Ето защо отново предявил акта на македонеца, като извършил корекция във всички екземпляри на бланката и посочил час на нарушението преди проверката с техническо средство, а именно 3.10ч.

След излизане на резултата от химическото изследване, въз основа на посочения по-горе АУАН било издадено и наказателно постановление.

След като разгледа всички материали по делото, пловдивският Районен съд счете, че е логично след спирането на водача за проверка да е изминало някакво време, докато такава се извърши с техническото средство и предвид това няма никаква пречка актосъставителя да извърши промени в акта, стига същите да са станали известни и жалбоподателя и междувременно да не е издадено НП.

Освен това едва след изхода от химическото изследване е станало ясно точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, тъй като това изследване е по-точно и при положение, че то е 1.04 на хиляда няма разлика в наказанието, той като при установена концентрация на алкохол в рамките между 0.8  промила и 1.2 промила, наказанието е едно и също, а именно – глоба от 1000 лева и Лишаване от право на управление на МПС за срок от 12 месеца.

Предвид тези факти, магистратите потвърдиха наложените от полицаите наказания.

The post Македонец хванат да шофира пиян в Кючука, опита да търси „вратички“ да отърве акта appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Македонец хванат да шофира пиян в Кючука, опита да търси „вратички“ да отърве акта

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение