Колко загинаха по пътищата у нас само за седмица

0

За периода от 15 до 22 август на територията на страната са станали 181 тежки пътнотранспортни произшествия с 9 загинали и 225 ранени. Това съобщи за bTV инспектор Мария Ботева от ГДНП.

Тя допълни, че само във вчерашния ден са проверени повече от 8000 автомобила и съответно повече от 10 000 участници в движението по пътищата.

„Няколко са операциите, които провеждаме, и са с различно естество на проявление по отношение на контрола. Едната е във връзка с така нареченият линеен контрол, другата операция, която провеждаме, се провежда по метода широкообхватен контрол”, добави инсп. Ботева.

Само за един ден, 22 август, броят на установените нарушения, за които са съставени актове или фишове, е повече от 7600, каза още инспектор Мария Ботева.

По думите ѝ не може само с технически средства, които установяват скоростните режими да се работи.

„Затова ние работим и по направление в населените места за установяване на водачи чрез физически контрол, тоест спиране на място, извършване на проверка за установяване например дали са правоспособни водачи, защото това е един от бичовете на нашите съвременни нарушители, на нашето общество и ние трябва да сме непримирими, като общество спрямо такъв тип нарушители, да не сме безразлични, когато знаем, че е неправоспособен водач или пък такъв, който е лишен от право да управлява, това са две различни ситуации, два различни казуса.

Те са наказуеми от закона и в условия на повторност дори се считат за престъпления по смисъла на Наказателния кодекс, така че трябва да се подават сигнали от гражданите“, заяви още инсп. Ботева.

The post Колко загинаха по пътищата у нас само за седмица appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Колко загинаха по пътищата у нас само за седмица

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение