Кирил Петков може да съди за клевета и Делян Добрев, при Борисов „има елементи на рецидивизъм”

0
Съвсем възможно е, ако продължават с лъжите, да заведа дело за клевета и срещу Делян Добрев, каза в неделя пред бТВ съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и бивш премиер Кирил Петков.

Когато заведох делото преди два дена за лъжа и клевета срещу Бойко Борисов, чудех се дали да включа и Делян Добрев, решихме, че ще се фокусираме върху Борисов, защото вярвам, че опорките на Делян Добрев изцяло са продиктувани от г-н Борисов. Аз мисля, че Добрев не говори собствените си идеи, а тези на Борисов, коментира Кирил Петков.

При него явно има елементи на рецидивизъм, когато става дума за клевета и за лъжи, добави той по адрес на лидера на ГЕРБ.

В коментар за твърденията на лидера на Бойко Борисов, че бившите управляващи са изнесли милиарди по посока на Русия, Петков каза, че „г-н Борисов непрекъснато измисля нови тези“.

„Като български премиер се радвам, когато България изнася, независимо на кой пазар е, българският интерес е нашата индустрия да работи. Ако сме в рамките на ЕС и санкциите ги спазваме, оттам нататък се радвам да изнасяме максимално много за всички държави, независимо дали са на изток или на запад“, допълни Петков.

Седемте каргокораба с американски втечнен газ бяха на една много добра цена, недоумявам защо служебното правителство избра да вземе само един кораб, каза той.

Обадих се на енергийния министър на Гърция да попитам какво става и защо не можахме да имаме повече слотове, и с учудване разбрах, че комуникацията с гръцкото правителство е била много вяла и не е имало напъни за намиране на слотове, каза Петков. Не съм в момента в позицията на министър-председател или управляващ, но се учудвам, че толкова добри договорени кораби бяха просто изпуснати, вместо да бъдат купени за българската зима, заяви той.

Според него договорените 7 танкера с втечнен газ от неговото правителство са били много по-евтини от тези, които са продавани в Европа.

„Нашето правителство всеки ден изпращаше заявка до „Газпром“, за да си изпълни договора. Докато аз бях премиер, ние си изпълнявахме договора стриктно, но от другата страна нямаше доставки“, посочи Петков.

На въпрос за предложението на лидера на ИТН Слави Трифонов за референдум за президентска република, Кирил Петков коментира, че всяко шоу си има своето време. Шоуто, което Слави се опитва да прожектира на българския народ, имам чувството, че вече е старият сезон, стига толкова драми, толкова чупене на правителства, мисля ,че Слави и неговите идеи трябва да останат в миналото, заяви бившият премиер. Според мен това е евтин трик да се опитват да бъдат на вълната на някаква нова популярност, смята той.

Източник: mediapool.bg

The post Кирил Петков може да съди за клевета и Делян Добрев, при Борисов „има елементи на рецидивизъм” appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кирил Петков може да съди за клевета и Делян Добрев, при Борисов „има елементи на рецидивизъм”

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение