Кабинетът отпусна 55 млн. лева за модернизация на две болници

0

Министерският съвет отпусна допълнителни 55 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за капиталови разходи на две държавни болници: университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив и бившата “Света Екатерина“, която вече носи името на проф. Александър Чирков – основоположник на съвременната кардиология и кардиохирургия в България.

25 млн. лв. ще бъдат насочени за нов лечебно-диагностичен блок по педиатрични и онкологични специалности в пловдивската болница “Св. Георги“. Инициативата за изграждането на нов диагностично-лечебен корпус на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив е значителна стъпка към модернизирането на сградния фонд на лечебното заведение, отбелязват от МС. Едновременно с това инвестицията ще бъде с безспорно положително значение както за пациентите от Пловдив и околностите, така и за системата на здравеопазването в целия Южен Централен Район на страната, допъва в мотивите си правителството.

30 млн. лв. са за обзавеждане и дооборудване с медицинска техника и апаратура и пускане в действие на разширението на университетсската болница “Проф. д-р Александър Чирков“.

Със завършването на новото разширение на болницата /Хирургичен блок Б/ и след нейното обзавеждане и оборудване с медицинска техника и апаратура ще се постигне ново качество в лечебната дейност на “УМБАЛ проф. д-р Александър Чирков“, посочват още от правителствената пресслужба.

Средствата за двете болници бяха гласувани от Народното събрание при последната актуализация на бюджета, без обаче тези капиталови разходи да са одобрени от принципала на двете болници – Министерството на здравеопазването. 

Източник: mediapool.bg

The post Кабинетът отпусна 55 млн. лева за модернизация на две болници appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кабинетът отпусна 55 млн. лева за модернизация на две болници

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение