Иван Гешев: Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с мигрантската криза

0

„Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с мигрантската криза“ коментира главният прокурор Иван Гешев. Той използва тежкия инцидент с двама загинали полицаи, за да призове за взаимодействие между институциите.
 
„Отворени сме към всички български институции за взаимодействие, защото ситуацията в сегмента престъпност е тревожна“, каза Гешев, според когото „никоя институция не е силна, когато е сама“:

„Ако една система воюва с друга система, естествено, че крайният резултат, който очакват българските граждани, няма да е налице. Нито прокуратурата може сама да се справи с престъпността, нито МВР, нито съдът. Това е система от органи. Едната да не функционира добре, това се отразява на цялата система и на крайния резултат. Войната между институциите води до това, което виждаме – смърт на пътя, смърт на пострадали полицаи, ограбени възрастни хора, а ние сме тук да работим за българските граждани, защото те ни плащат заплатите“.

В коментар на думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че каналджиите са обявили война на държавата и тя ще отговори с всички средства, главният прокурор коментира:

„Тази война е обявена отдавна. Всеки, който извърши престъпление, по същество обявява война на държавата и на българските граждани, а българските граждани трябва да знаят, че българската държава е длъжна не да удовлетворява личното его на своите ръководители на институции, а всички те да работят в интерес на българските граждани, независимо дали се харесват или не се харесват“.

И декларира, че ръката на прокуратурата е протегната:

„Защото при тази тежка икономическа обстановка и очертаващата се още по-тежка такава зимата, не може държавата да причинява допълнителни проблеми като не си върши работата и воюват институциите“.

Коментара си  Иван Гешев направи преди срещата на ръководството на държавното обвинение с Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори. Той не видя проблем в позицията на министър Демерджиев, че няма законово основание за създаването на Национално междуведомствено звено между МВР, ДАНС и Прокуратурата – предложение, което преди дни направи самият той:“Със заповед или без заповед, важно е да се върши работа в интерес на българските граждани“.

Материалът Иван Гешев: Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с мигрантската криза е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Иван Гешев: Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с мигрантската криза appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Иван Гешев: Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с мигрантската криза

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение