Идва криза по-силна от тази през 2008 година

0

Енергийната криза в Обединеното кралство ще удари британските домакинства по-силно от световната икономическа криза през 2008 г., съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на доклад на консултантската фирма Baringa. „Въздействието на енергийната криза върху обществото ще бъде по-силно от кризата от 2008 г. … Сега се приближаваме към момент, в който по-голямата част от домакинствата са задлъжнели или са в много крехко финансово положение“, казва Джеймс Купър, партньор в Baringa.

Такава „мрачна прогноза“, както се отбелязва в доклада, беше направена на фона на опасенията за увеличаване на размера на годишните сметки за електроенергия с 80% от октомври. Според експерти от Baringa, тази зима над половината британски домакинства ще се окажат в така наречената „енергийна бедност“, тъй като няма да могат да плащат сметките си за ток.

След началото на спецоперацията на Руската федерация в Украйна, Западът засили санкционния натиск срещу Русия. Прекъсването на веригите за доставки повиши цените на горивата и храните в Европа и САЩ. В Обединеното кралство нарастващите разходи за живот засегнаха милиони домакинства.

Британският енергиен регулатор Ofgem повиши максимално допустимата годишна сметка за електроенергия от £1400 до почти £2000 за потребителите на 1 април поради рязкото покачване на световните цени на енергията. Следващото увеличение на максималния лимит за плащане на сметки, което ще влезе в сила от октомври тази година, ще бъде обявено на 26 август. Енергийната консултантска компания Auxilione по-рано прогнозира, че от октомври максималната допустима годишна сметка за енергия в Обединеното кралство ще бъде £3,576 на година, нараствайки до £5,066 през януари 2023 г. и рекордните £6,552 от април.

Източник: fakti.bg

The post Идва криза по-силна от тази през 2008 година appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Идва криза по-силна от тази през 2008 година

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение