Двама убити и 7 ранени след стрелба на сватба в Нова Загора

0

Два души са починали, а едем са ранени при стрелба на циганска сватба днес в ранния след обяд в квартал „Шести“ на Нова Загора, потвърдиха от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.

Кварталът е известен като ромската махала на Нова Загора.

От полицията казаха, че веднага, щом е получен сигналът за ескалиращо напрежение в квартала, към мястото били насочени полицейски екипи. В резултат на бързите и навременни действия на служителите от ОДМВР-Сливен и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР в Стара Загора бил потушен конфликт, възникнал между два рода. Не е допуснато той да прерасне в саморазправа, да ескалира и да доведе до повече и по-сериозни последствия. С премерени и добре планирани действия полицейските служители успели да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала.

По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, а други седем човека са ранени, трима от които са настанени в болница. При извършената проверка е иззета ловна пушка, според съобщението на полицията.

В основата на конфликта бил спор за жена, която работели като проститутка и изкарвала много пари, научи неофициално „24 часа“ от свои източници. Стреляно е със сачми, стрелците били двама, те са сред задържаните трима мъже. За тях в Нова Загора твърдят, че се прехранвали, като организирали с микробуси превоз на български работници до Германия и Франция, без да уточняват дали тези курсове са легални.

Според очевидец, единият от убитите е застрелян в упор, като сачмите нанесли големи поражения на тялото – направили дупка около сърцето му. Това води до предположението, че е стреляно с рязана ловна пушка, заредена със сачми 12 или 16 калибър.

Зам.-директорът на областната болница в Сливен д-р Хрисант Хрисантов каза за „24 часа“, че при тях са докарани не трима, а четирима ранени при скандала, всички те с огнестрелни рани от сачми. По спешност се  е наложило да ампутират ръката на ранена при стрелбата жена, на мъж била разкъсана артерията на бедрото. Другите двама от ранените се отървали по-леко, те били по-скоро с повърхностни рани.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

The post Двама убити и 7 ранени след стрелба на сватба в Нова Загора appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Двама убити и 7 ранени след стрелба на сватба в Нова Загора

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение