До края на годината, Благоевград с нов модерен покрит пазар

0
Нов модерен покрит пазар ще бъде изграден на мястото на съществуващия открит такъв, намиращ се над моста на р. Благоевградска Бистрица. Строителните дейности стартират до дни, като при подходящи метеорологични условия се очаква ремонтът да бъде завършен до края на м. ноември.
„Имаме отпуснати средства с постановление на Министерски съвет за обновяване на тържището, които обаче са недостатъчни, за да бъде изграден целият обект. Същите биха стигнали само за изравняване на пространството. Именно затова се налага да заложим обекта в предложение за актуализация на бюджета, което предстои да бъде разгледано на сесия на Общински съвет“, поясни по време на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов.
Проектът предвижда изграждането на нова цялостна покривна конструкция, нови маси, нова земна настилка, облагородяване на терена. Ще бъдат поставени пейки, ще бъдат засадени цветни и зелени площи, ще бъде изградена и чешма.
„Целта ни е да направим едно наистина модерно съоръжение, с много повече въздух, така че да бъде атрактивно, както за търговците, така и за клиентите. Обектът ще представлява едно чудесно площадно пространство, покрито с покривна конструкция“, подчерта кметът Стоянов.
До завършване на строително-монтажните дейности търговците от открития пазар в Благоевград ще предлагат домашно произведената си продукция на маси в сградата на закрития пазар. Първият етап от големия ремонт ще бъде почистване и премахване на съществуващи навеси, маси и други.
В непосредствена близост до облагородения закрит пазар ще бъде изграден и църковен храм.
Ремонтът на открития пазар е дългоочакван, както от търговците на плодове и зеленчуци, така и от хората, които посещават пазара редовно.

The post До края на годината, Благоевград с нов модерен покрит пазар appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: До края на годината, Благоевград с нов модерен покрит пазар

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение