Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират

0

За шестте месеца на правителството „Петков“ нямаше как да бъде разгърната конституционна реформа.

Това каза в интервю за БНР политологът доц. Даниел Смилов, програмен директор на Център за либерални стратегии.

„Най-голямата пречка беше това, че няма съгласие дори в управляващата коалиция. Част от тези, които се бяха заявили като радетели на някаква съдебна реформа, се оказаха по-скоро готови да я бойкотират.“

Той определи като важни стъпки закриването на спецсъда и спецпрокуратурата.

Според Смилов предложенията на ГЕРБ не целят толкова „да стимулират съдържателна реформа, по-скоро да се каже – ето, и ние имаме какво да кажем по темата“.

Даниел Смилов определи като „едно от най-големите безобразия, скандали в нашата правна система“ липсата на механизъм за контрол върху главния прокурор.

„Ако се наложи алтернативно управление, сглобено около ГЕРБ и ДПС, очакванията за някаква съдебна реформа трябва да бъдат силно занижени“, посочи той в предаването „Преди всички“.

По думите му партиите, които искат да проведат съдебна реформа, „вече са спечелили дебата по същество“ и не трябва да се фокусират само върху нея, а да имат и пакет от мерки по газовия въпрос и за инфлацията.

„Просто им трябват гласове да я осъществят. Но точно за да наберат такива гласове, те трябва да имат и какво да кажат по другите проблеми, които тревожат обществото.“

Материалът Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение