Близо 100 мигранти са задържани в камион в Бургас

0
Тир, превозващ 88 нелегални мигранти, е задържан в Бургас тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Установен е шофьорът на товарния камион – 60-годишен македонски гражданин. Регистрационният номер на превозното средство е Скопие, Северна Македония.

Товарният камион и водачът му са задържани около 6:45 часа на булевард “Захари Стоянов”.

Превозваните са само мъже от афганистански произход. Установено е, че те са натоварени в района на Дебелт, като товарният автомобил се отправил към Бургас. Там е спрян от полицейски служители на Четвърто районно управление към Областната дирекция на МВР в морския град.

По случая е образувано досъдебно производство.

Още 53 мигранти са задържани близо до Бургас

Нови 53 мигранти от Афганистан са задържани от служители на Граничен полицейски участък – Бургас в района между селата Габър и Дебелт. Това е станало рано тази сутрин, паралелно със задържането на тира с мигранти. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в морския град.

Нелегалните мигранти са открити в гориста местност между двете села. “Превозно средство не е установено, явно са били там на изчакване до идването на такова, което да ги отведе от района. Към момента не е ясно дали те са били от една група със задържаните в тира, това ще се установява, каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Общо заловените днес нелегални мигранти са 141. Всички те са откарани в Граничния полицейски участък в местността Ченгене скеле, тъй като в Четвърто районно управление към МВР – Бургас няма места за настаняването им, добавиха от полицията в Бургас.

Източник: mediapool.bg

The post Близо 100 мигранти са задържани в камион в Бургас appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Близо 100 мигранти са задържани в камион в Бургас

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение