Асен Василев: Ще ни отнеме доста време, докато си върнем държавата обратно

0

Сградата на Младежкия дом в Пазарджик няма нужда от коментар. В неделя видяхме несъществуващ ремонт за 6 млн. лева. Сега виждаме сграда, която е боядисана в нарушение на Закона за културното наследство, без обществена поръчка, похарчени са едни пари.

Това заяви от Пазарджик Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Кметът щял да бъде глобен. Откъде ще плати – пак от местните данъци и такси, от парите на гражданите.

Цялата държава е завладяна от феодална система, вградена последните 30 години, но последните 12 години много упорито.

Тази битка няма да я спечелим за един или два дни, трябва да работим много сериозно. Започнахме да правим първите крачки, но ще отнеме доста време, докато си довършим работата и си вземем държавата обратно, отбеляза Василев.

Преди няколко месеца сградата на Младежки дом Пазарджик беше с бяла мраморна фасада, сега виждате как е боядисана.

Това се случи без обществено обсъждане, без да е искано мнението на пазарджиклии. Това каза Петър Кулински, част от листите на “Продължаваме промяната“.

Беше еднолично решение на местната управа да бъде боядисана бялата мраморна фасада с тези цветове.

Това е пример за местен феодализъм. Това беше една от каузите и продължава да бъде такава на местната организация на “Продължаваме промяната“ в 47-то Народно събрание. Ние се ангажирахме с този казус, след като бяхме сигнализирани от гражданите на Пазарджик. Повдигнахме темата до министъра на културата, извикахме г-н Атанасов на парламентарен контрол в Народното събрание.

От неговия отговор стана ясно, че ремонтът на тази сграда е извършен в нарушение на Закона за културното наследство. Липсва проект, той не е съгласуван с Министерство на културата. Нарушение на закона от страна на местната управа. Ангажирали сме се да следим, че местната управа ще бъде глобена за този акт и ще бъде задължена да почисти фасадата, каза още Кулински.

По думите му това е един пример как местната власт взима решения, без да се съобразява с мнението на гражданите.

Материалът Асен Василев: Ще ни отнеме доста време, докато си върнем държавата обратно е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Асен Василев: Ще ни отнеме доста време, докато си върнем държавата обратно appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Асен Василев: Ще ни отнеме доста време, докато си върнем държавата обратно

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение